Stories

#highfatstory Marta, blogger en foodie van Naturalmentebuono

Naturalmentebuono

 
"Serieus, goede vetten maken me het gelukkigst!"

Marta is een prachtige Italiaanse jonge vrouw, die samen met haar moeder Mimma een foodblog en Instagram genaamd Naturalmentebuono runt. We zijn zo verliefd op hun schattige moeder en dochter foto's en hun absoluut geweldige recepten, dat we besloten om Marta uit te nodigen om ons een beetje te vertellen over haar reis naar een LCHF dieet, inclusief positieve veranderingen, uitdagingen en een beetje van hoe een dag in haar leven eruit ziet.


Hé Marta, kun je ons iets over jezelf vertellen?

Hallo! Ik ben Marta, lid van het Naturalmentebuono team, een moeder-dochter duo waar we onze gezonde recepten en gezonde levensstijl hacks en tips delen! Ik ben 21 jaar oud, erg gepassioneerd door koken (meestal vind je me experimenterend met nieuwe recepten of winkelend in natuurvoedingswinkels), en bloemenliefhebber.

We zijn erg benieuwd hoe je met naturalmentebuono bent begonnen? Was het jouw idee of dat van moeder? Ben je altijd al gepassioneerd geweest over koken?

Naturalmentebuono is begonnen met een idee van een moeder. Het is grappig, want nu ben ik eigenlijk degene die alles eromheen regelt, maar dit project zou nooit zijn begonnen zonder haar en ik ben haar zo dankbaar omdat het mijn leven totaal heeft veranderd. Mijn moeder is altijd erg dol geweest op koken; al sinds ik een kind was maakte ze altijd alles thuis en kocht ze nooit kant-en-klaarmaaltijden of snacks. Ik ben opgegroeid met echt, goed gekookt eten. Ik denk dat dat de reden is dat ik er zo gepassioneerd over ben. Hoewel, ik heb nooit ECHT in koken totdat, toen ik 14 of 15 was, ze besloot om een foodblog te beginnen. Ze wist niet waar ze moest beginnen, ze was niet echt handig met het internet en had hulp nodig. Dus begon ik haar te helpen met het nemen van foto's en het opzetten van de blogpost: twee maanden later vind je me experimenterend met haar, veel kokend en eindelijk vindend waar ik van hou in het leven.


 

Dat is zo leuk om te horen. We houden ervan om te zien hoe mooi en geweldig het eten is dat jullie beiden klaarmaken. Hopelijk kunnen we het op een dag zelf proberen! ;)

Laten we het nu eens over gezonde vetten hebben. Hoe lang volg je al een LCHF (low carb, high fat) dieet en wat motiveerde je om ermee te beginnen? Italië is het land van pizza en pasta, dus het is altijd nieuwsgierig om verhalen als die van jou te horen.  

Ik volg een LCHF dieet sinds ongeveer een jaar en 3 maanden. Ik ben verschillende jaren vegetariër en daarna veganist geweest, en hoewel ik erg meelevend ben met dieren en altijd van mijn maaltijden genoot, kreeg ik last van IBS, intoleranties en hormonale problemen. Ik wist niet wat ik moest doen. Tot ik het begreep: Ik had meer vetten nodig en ik moest verwijderen wat mijn darmen kapot maakte. Dus begon ik met veel gezonde vetten en menselijk geproduceerde eiwitten. Nog maar een paar weken en ik voelde me op mijn best! Dat is precies hoe mijn reis begon.


Hoewel er weinig onderzoek is gedaan naar de correlatie tussen LCHF en IBS, is er behoorlijk wat bewijs van de mogelijke voordelen en we horen veel mensen met hetzelfde verhaal, dat koolhydraatarm, vetrijk eten erg helpt. Er staat een uitgebreid artikel over op Diet Doctor, voor degenen die nieuwsgierig zijn.

En wat is er nog meer veranderd in je leven en gezondheid sinds je op deze reis bent? Wat is je favoriete ding eraan?

Zoals ik al zei, ik werd weer gezond. Hormonen weer op orde, geen te laag ijzergehalte meer, veel energie, gefocuste hersenen en eindelijk kon ik mijn maaltijden goed verteren zonder me vreselijk of opgeblazen te voelen. Zulke grote veranderingen! Ik denk dat mijn favoriete ding is hoeveel gelukkiger ik ben na een maaltijd. Serieus, goede vetten maken me het gelukkigst! 

Gelukkige vetten, wij houden er ook van! Ben je onderweg uitdagingen tegengekomen? Hoe ben je ermee omgegaan?

Mijn grootste uitdaging was om aan mensen uit te leggen waarom ik op een bepaalde manier eet. Wat ik heb besloten is tenslotte mijn persoonlijke keuze en niemand zou naar mij moeten wijzen alleen omdat ik op een andere manier eet. Voor mij is het een genezingsprotocol, ik was vroeger zo ziek, dus ik realiseerde me dat als mensen het niet accepteren, ze het waarschijnlijk niet waard zijn.

We zijn er geweest. En wij vinden dat mensen blij moeten zijn dat anderen gelukkig zijn - en gezond, toch?

Hoe zit het met uit eten gaan (met vrienden of familie) in het weekend. Nog grappige ervaringen of uitdagingen zoals die in Italië?

Meestal zijn mijn vrienden erg meegaand en vinden we altijd een oplossing die voor allebei goed is. Hoe dan ook, ik herinner me vorig jaar, voordat we op een reis van 2 weken gingen met een paar nieuwe vrienden: we moesten een roadtrip maken van Noord- naar Zuid-Italië en we besloten om bij een van mijn vrienden thuis te lunchen en dan te vertrekken. We kwamen aan en een grote pot pasta was wat hij had gemaakt! Gelukkig hadden we geen haast en heb ik een veel "Marta-vriendelijker" maaltijd in elkaar kunnen flansen!

Soms hebben we het gevoel dat we altijd een extra maaltijd in de tas moeten hebben!

En over Marta-vriendelijke maaltijden gesproken, je recepten zijn geweldig. Hoe krijg je inspiratie?

Heel erg bedankt! Ik hou van surfen op het internet om inspiratie op te doen. Ik hou er ook van om enkele klassiekers uit traditionele keukens te recreëren. Het is een mengeling van beide. Een ander ding is dat ik veel reis. En als ik reis, vind ik het heerlijk om uit eten te gaan. Dus ik bestel de meest bijzondere gerechten en probeer ze dan thuis na te maken!Van alles wat je hebt gemaakt, wat is je favoriete recept aller tijden? Hetgene dat je elke dag zou kunnen eten!

Ik ben zo saai, maar kan makkelijk zalm en avocado laten staan. Verhit ghee in een pan, krijg die knapperige vis huid en serveer met avocado. ZO GOED. Ik heb ook een grote liefde voor grote salades: Ik hou van knapperig voedsel onder mijn tanden. Als ik tijd heb, is een pizza met bloemkoolkorst mijn favoriet! Ik combineer gewoon eieren, kokosmeel, en bloemkool, en bak het dan in de oven. Wat ik er zo leuk aan vind is dat ik helemaal vrij ben met de toppings. Dus elke keer kan ik een andere smaak kiezen en kan ik spelen met verschillende ingrediënten, het is NOOIT saai!

Je hebt ons net ongelooflijk hongerig gemaakt... 

Nu, gewoon uit nieuwsgierigheid, heb je een soort ochtendroutine? Hoe is die? 

Als eerste verwarm ik een pot met een flinke hoeveelheid water en geniet van een glas puur heet water. Dan ga ik meteen over op mijn kogelvrije koffie (sommige mensen moeten de tijd nemen voor de koffie, maar dat ben ik niet: het helpt me echt om me te ontspannen en mijn lichaam in een "veilige" stemming te brengen). Terwijl ik aan mijn koffie nip (die ik meestal in minder dan 2 minuten opdrink, maar dat is niet echt een voorbeeld voor iedereen LOL) mediteer ik als het ware en neem ik 30 minuten de tijd om gewoon niets te doen. Is letterlijk het beste gevoel ooit, niet te hoeven haasten net nadat ik wakker ben geworden. Daarna neem ik een douche en ga ik meteen aan de slag met mijn huidverzorgingsroutine, die heel simpel maar effectief is. Ik hou ervan om volledig natuurlijke producten te gebruiken, dat is beter voor jou en voor de planeet. Elke ochtend MOET ik naar buiten om een paar kilometer te lopen. Ik kan de hele namiddag thuis doorbrengen, maar de ochtend MOET ik buiten doorbrengen. Het is mijn dagelijkse dosis vitamine D + het maakt echt dat ik de dag beter verteer en leef. Als ik niet naar buiten ga, voel ik het.

Dat is zo interessant. We vinden het geweldig! Het heeft ons al op ideeën gebracht... (en we drinken ook veel koffie, je bent niet de enige)

Wat is de belangrijkste boodschap die je met onze volgers zou willen delen over het eten van meer vetten en een LCHF-leven?

De grootste boodschap is: wees niet bang voor vetten! Ze zijn heerlijk en zo goed voor je! Het maakt me verdrietig als ik mensen zie die zichzelf heerlijke, gezonde vetten ontzeggen omdat ze denken dat vetarm beter voor ze is. Vet heeft zo veel voordelen, zoals de gezondheid van de hersenen en de hormonen, dat niemand ze zou moeten vermijden.

Ja! Vetten zijn het beste.

Om het af te ronden, wat vind jij van Keto Cacao en wat is jouw favoriete smaak?

Ik wachtte op deze vraag! Mijn favoriet is zeker de kokosnoot, hoewel alle repen heerlijk zijn. Ze doen me een beetje denken aan "cioccolato di modica", een typisch Siciliaanse chocolade die koud geperst wordt en waarbij je de suikerkorrels onder je tanden kunt voelen. Bij Keto Cacao is het eigenlijk hetzelfde (ik hou van het feit dat het niet helemaal glad is), maar in plaats van suiker, heb je gezonde LOW GI zoetstof en MCT poeder. Kortom, traktatie met alle voordelen!

Weeee! Het tovert altijd een glimlach op ons gezicht als we dat horen. Heel erg bedankt Marta, en ook voor het delen van je verhalen met ons.

We kunnen niet wachten om meer en meer van hun recepten op Instagram te zien.


Als het de eerste keer is dat je van naturalmentebuono hebt gehoord, ga ze dan bekijken op hun blog en Instagram.

En laat het ons weten als je je verhaal hier wilt hebben!


  Volgende lezen

  get back into ketosis after a keto cheat day
  Are you being tricked into eating sugars

  Laat een reactie achter

  Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.