Stories

#highfatstory Yogalerares Helen Faliveno

Helen Faliveno


"De energie en mentale helderheid alleen al is ongelooflijk en ik heb dat nog nooit gevoeld bij een andere manier van eten of lichaamsbeweging die ik heb geprobeerd".

Voor deze nieuwe High-Fat Story hebben we Helen Maria Faliveno, van @hmfyoga. We hebben Helen virtueel ontmoet via Instagram en sindsdien inspireert ze ons met haar inhoud en energie. Ze is veganistisch Keto, yogalerares en deelt vaak een aantal van haar recepten en levensstijl op Instagram, Blog, en Youtube kanaal. In dit hoofdstuk deelt ze hoe makkelijk veganistisch Keto zijn eigenlijk kan zijn en hoe het eten van LCHF haar leven en yogapraktijken heeft veranderd. 


Kan je iedereen wat vertellen over jezelf en wat je doet?

Mijn naam is Helen, ik ben een yogalerares in Oost-Londen met een passie voor gezondheid en fitness.

Hoe ben je in Keto geraakt? Hoe is je reis geweest?

Ik hoorde over Keto via een PT, ik deed mijn onderzoek en zag dat je Keto ook op de veganistische manier kunt doen. In het begin vond ik het lastig om macro's te tellen etc, maar na een jaar Keto volg ik het niet meer en weet ik ongeveer wat ik mag hebben. Ik vind het heerlijk om steeds bij te leren over Keto en de manier waarop mijn lichaam erop reageert.

Wat is er veranderd in je leven sinds je Keto gebruikt?

De energie en mentale helderheid die ik nu heb op Keto is ongelooflijk. Vóór Keto had ik de hele dag suikerhoogtes en -laagtes en tegen de laatste les van de dag was ik zo moe en had ik nooit het gevoel dat ik mijn best voor de les had gedaan. Nu heb ik de hele dag energie, mijn stemmingen zijn genivelleerd en ook mijn menstruaties zijn een stuk minder pijnlijk dan voor Keto.


Helen Faliveno


We hebben nog nooit gehoord over deze ervaring met menstruatie, dit is geweldig! En hoe is het om veganist en Keto te zijn? Is het moeilijk te volgen zoals veel mensen zeggen?

In het begin dacht ik dat het erg beperkend was, omdat ik daarvoor zo'n koolhydraat- en suikerrijk leven leidde. Maar er zijn zoveel mensen die vegan keto doen en recepten en tips delen, het is eigenlijk zo makkelijk! Ik zoek op Youtube naar recepten (ik deel mijn eigen recepten op www.youtube.com/hmfyoga ), er is een geweldige veganistische keto Facebook-groep waar je lid van kunt worden en ook gewoon rondkijken op Instagram, je krijgt zo veel ideeën!
 

Welke koelkast- en voorraadkastbenodigdheden heb jij altijd bij de hand om je levensstijl makkelijk en lekker te maken?

Oh zo veel dingen! Amandelboter is een must, selderij erin dippen is mijn lievelingseten. Ik heb altijd avocado's, kokosolie, olijven, amandelen, zuivelvrije gewone yoghurt, bloemkool en edamame spaghetti in huis. Ik deelde ook een aantal van mijn favoriete vegan Keto snacks op mijn YouTube! 

Heeft Keto je op een of andere manier geholpen met je yoga praktijken?

In de eerste 3 weken van de Keto ben ik wat lichaamsvet kwijtgeraakt (hoewel dat niet mijn hoofddoel was), waardoor ik me lichter voelde en makkelijker in evenwicht kon blijven. Ik denk dat de algemene toename van energie me geholpen heeft om actiever te zijn en eigenlijk meer yoga te willen beoefenen.

Keto foodKun je ons, naast al het goede, ook vertellen met welke uitdagingen je te maken hebt of hebt gehad bij Keto? En hoe ben je daarmee omgegaan? 

Ik vind uit eten gaan wel een uitdaging, maar als ik nu uit eten ga, zie ik het gewoon als een koolhydraatrijke maaltijd om de volgende dag weer aan de Keto te gaan. Ik probeer er niet over te stressen, want dat werkt averechts. In het begin at ik te veel noten, waardoor ik spijsverteringsproblemen kreeg, maar ik heb die gewoon verminderd en Apple Cider Azijn, magnesium en kalium in de mix geïntroduceerd.

Noten zijn zo verslavend, dat kunnen we begrijpen... Nu, om het af te ronden, wat is de grootste boodschap die je zou willen delen met mensen die geïnteresseerd zijn in de Keto levensstijl?

Doe je eigen onderzoek en luister naar je lichaam. Er zullen mensen zijn die willen afkraken wat je doet, maar je doet maar! Zoals ik al zei, de energie en mentale helderheid alleen al is ongelooflijk en ik heb dat nog nooit gevoeld met een andere manier van eten of lichaamsbeweging die ik heb geprobeerd.

Dank je wel, Helen, voor het delen van je verhaal.

Als je nieuwsgierig bent naar wat ze eet op een veganistisch Keto-dieet of andere yoga-gerelateerde video's, volg @hmfyoga op Instagram en abonneer je op haar youtubekanaal.

En als je je eigen reis op een vetrijk dieet met onze community wilt delen, laat dan hieronder een reactie achter!

Andere blogs:

Volgende lezen

avoid low fat products
Funky Fat Dark Chocolate

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.