Health

Q&A: Het belang van kwaliteitsvoedsel met Dr. Anthony Gustin

Dr. Anthony Gustin perfect keto

We praten altijd veel over het belang van kwaliteitsvoeding en Dr. Anthony Gustin is niet anders. Anthony is de oprichter van Perfect Keto en Equip Foods, en co-auteur van het boek Keto Answers.

We zijn absoluut dol op zijn producten en de boodschap die hij verspreidt naar de wereld over het ketogeen dieet en voeding in het algemeen.

(ps: we waren heel enthousiast toen hij zei dat hij onze chocolade repen geweldig vond!) 

Hij beantwoordde een aantal van onze vragen met betrekking tot zijn eigen keto reis, zijn dagelijkse routine, de misvattingen rond het ketogeen dieet dat hem het meest irriteert, zijn kijk op het carnivoor dieet, en nog veel meer.

Dus laten we aan de slag gaan!

Dag Anthony, kan je ons wat meer vertellen over jezelf? 

Ik ben een sportgeneeskunde en functionele geneeskunde beoefenaar. Ik ben eigenaar van Perfect Keto en Equip Foods. Ik eet niet veel koolhydraten. Ik eet echt voedsel. Ik geniet van fitness. Ik hou van lange wandelingen op het strand, weet je, dezelfde dingen als iedereen.

Wanneer ben je aan het ketodieet begonnen?

Ik begon een ketogeen dieet te volgen, ik wist toen nog niet dat het zo heette, in 2008, 2007 ongeveer. Een vriend van mij en ik keken in een scheikundeboek en een biologieboek en zochten uit hoe we zoveel mogelijk vet konden verliezen.

En het bleek dat als je de koolhydraten beperkte, je de lipolyse zou verhogen. Dus deden we dit en het werkte. Voordat iemand het een keto-dieet noemde. Dus we volgden een eiwitrijk, vetarm, koolhydraatarm dieet in 2007, 2008. Ik heb het niet uitgevonden, maar dit is hoe het tot stand kwam.

Wat is er voor jou veranderd sinds je je begonnen bent?

Ik denk dat voor mij het grootste ding de mentale helderheid is. Ik kan het gebruiken als een hefboom om ervoor te zorgen dat ik er goed uitzie, me goed voel, enzovoort. Maar de mentale helderheid die ik de hele dag door krijg en de vermindering van ontstekingen is het grootste ding. Dit is waarom ik het blijf doen.


anthony gustin perfect keto


Wat is je benadering van Keto?

Mijn benadering van Keto is het eten van echt voedsel waar ik trek in heb als ik honger heb en niet als ik dat niet heb. Dus dit is een van die dingen waarvan ik denk dat veel mensen er niet over nadenken wanneer ze eten. Ze eten gewoon ontbijt, lunch en avondeten. Ik eet als ik honger heb en ik eet niet als ik geen honger heb. Ik eet echt voedsel. Ik eet dierlijke producten en lokale seizoensgroenten, en dat is het zo'n beetje.

En als ik zin heb in koolhydraten, dan eet ik koolhydraten. Er is geen rijm of reden voor. Dus ik ga gewoon op een soort van intuïtieve manier hoe ik me voel. Ik zou zeggen 95% van de tijd eet ik een ketogeen dieet.

Wat is de grootste uitdaging die je in deze levensstijl tegenkwam?

De grootste uitdaging van deze levensstijl is waarschijnlijk dat ik in het begin niet genoeg elektrolyten binnenkreeg. Dat is iets waar denk ik iedereen mee te maken heeft. Ze dumpen natrium, realiseren zich niet dat ze het moeten verhogen en wanneer ze het moeten verhogen, is het vrij aanzienlijk. Dus, dat, en kalium. Dus toen ik dat eenmaal doorhad, ik weet het niet, in 2012 ongeveer, was ik helemaal in orde.

Wat eet je meestal op een dag?

Ik jaag, dus ik eet veel dierlijke producten die ik jaag. Wat eierdooiers, oesters, meestal elke dag. En dan wat voor groente ik er ook bij eet. Dus ik zou zeggen voornamelijk dierlijke producten, en dan, weet je, wat microgroenten, wat avocado, macadamia noten, enzovoort.


keto meals anthony gustin


Hoe ziet een normale dag in je leven eruit? 

Ik word wakker, ik heb een ochtendroutine waarin ik dagboek maak, ik mediteer. Dan doe ik wat bewegingswerk, en dan begin ik meestal meteen met wat diepgaand werk, dus tijd die ik alleen kan hebben. Ik doe niet veel vergaderingen, telefoontjes, e-mail, enzovoort in deze tijd. Daarna ga ik meestal sporten, ik eet, en dan heb ik nog wat telefoontjes, vergaderingen, wat dan ook, en beëindig het werk voor die dag, hang wat rond met mijn verloofde, blijf hangen.

Ja. Gewoon genieten van mijn leven. Het is een vrij, vrij eenvoudig leven.

Hoe ben je op het idee gekomen om Perfect Keto te creëren?

Ik was in mijn kliniek en gebruikte het ketogeen dieet met veel van mijn patiënten en mensen kregen fenomenale resultaten, maar klaagden vooral over twee dingen. Een van hen was het niet hebben van informatie over hoe het dieet te doen, hoe bepaalde valkuilen te vermijden, hoe succesvol te zijn.

En een andere was dat mensen, weet je, ze aten een heleboel dingen en hadden een echt uitdagende tijd. Ik bedoel, dit is, denk ik in 2016, het hebben van alle producten die hen zouden helpen de overgang naar een ketogeen dieet. En dat zijn dus de twee dingen waar we ons op hebben gericht. We richtten ons in de eerste plaats op onderwijs en doen dat nog steeds, en we richtten ons ook op het verstrekken van veel mensen met producten die hen helpen succesvol te zijn in een ketogeen dieet. 

We begonnen met Exogene Ketonen, dan verhuisde naar MCT olie en Collageen en gewoon blijven vragen mensen welk probleem dat ze hadden, vasthouden aan een keto-dieet, en hebben geprobeerd om hen te helpen langs sindsdien.

Wat is je uiteindelijke doel met Perfect Keto en hoe zie je het groeien in de toekomst?

Ik wil gewoon problemen blijven oplossen. En dus, weet je, dit is een van de dingen waar ik geen doel mee heb. Ik gebruik het als een middel om in contact te blijven met mensen en hen te vragen waar ze mee worstelen. En ik laat dat dicteren, weet je, welke producten we lanceren, welke educatieve diensten we aanbieden, welke inhoud we uitbrengen, enzovoort.

Dus er is geen einddoel. Ik bedoel, ik wil meer distributie krijgen. Ik wil ervoor zorgen dat mensen de optie hebben voor koolhydraatarm, gezond voedsel, schone ingrediënten spul. En dat is dit. Dat is een soort van plan om verder te gaan.


perfect keto anthony gustin


Je hebt onlangs het boek Keto Answers gelanceerd. Wat zijn volgens jou de misvattingen die mensen nog hebben over het keto-dieet? 

Eén ervan is dat kwaliteit er niet toe doet. Het gaat alleen om je macro's. Ik denk dat dit complete onzin is. Ik denk dat mensen geen plantaardige oliën zouden moeten eten. Ja, eiwitten, koolhydraten en vetten zijn helemaal prima. Maar je moet kijken naar de kwaliteit van het voedsel. Als je geen voedsel kwaliteit hebt, ga je uit elkaar vallen. En dit is het grootste probleem waar ik nog steeds mee zit.

Nummer twee is dat verzadigd vet slecht voor je is. Nog steeds wordt deze mythe gepropageerd, en het ergert me echt en ik weet niet hoe we daartegen kunnen vechten, maar ik doe wat ik kan doen. 

Een andere mythe is dat je veel vet moet eten. Ik denk gewoon niet dat dit het geval is, vooral als je vet probeert te verliezen. Ja. Vet of koolhydraten zijn energiebronnen, maar in het algemeen denk ik dat mensen veel te veel vet eten als ze overschakelen op een ketogeen dieet en ze beginnen zich vol te gieten met olie en al dit nepvoedsel en eindigen met meer vet worden, het verhogen van hun diabetes, het verhogen van ontstekingen, enzovoort, omdat ze een energieoverschot hebben.

Dus vooral wanneer je overschakelt op een ketogeen dieet, zou ik zeggen, ja, heb de energie een beetje hoger, maar dan wanneer je je aanpast, kan je lichaam gebruik maken van je vetreserves. Gebruik dat dan gewoon.

Wat is je advies voor mensen die het ketogeen dieet eens willen proberen?

Ik zou zeggen, pak mijn boek en luister naar al mijn podcast afleveringen. Alles staat daar in. Ga naar perfectketo.com en kijk naar al onze inhoud. We hebben een keto kickstart daar. Ik bedoel, de hoeveelheid middelen die we in de laatste drie jaar hebben uitgegeven is vrij intens.


keto answers book anthony gustin


Je praat veel over de consumptie van dierlijk vlees. Wat is jouw mening over het keto carnivoor dieet? 

Ik denk niet dat carnivoor noodzakelijk is voor veel mensen. Veel mensen hebben er baat bij. Um, ik denk dat het een hulpmiddel kan zijn. Net zoals Keto een hulpmiddel kan zijn in voeding. Ik denk niet dat het een noodzaak is. Ik denk dat omdat mensen veel nepvoedsel eten en in de loop van hun leven verschrikkelijke dingen met hun metabolisme hebben gedaan, een carnivoor dieet in sommige gevallen nuttig kan zijn.

Ik denk niet dat planten je zullen doden, zoals sommige andere carnivoren doen. Ik denk dat elke menselijke stam die ooit heeft bestaan, die we hebben opgemerkt en die niet in een westerse, genormaliseerde moderne samenleving heeft geleefd, zowel dierlijke als plantaardige producten heeft gegeten en dat ze allemaal gezond zijn.

Dus er was geen geval van een veganistische stam. Er is geen sprake van een vleesetende stam. Iedereen eet planten en dieren, dus ik denk niet dat het inherent slecht is. Als je het wilt uitproberen, als je goede resultaten krijgt, zeker, blijf erbij. Maar eet van neus tot staart. Als je het gaat doen, eet dan het hele dier, neem veel orgaanvlees.

Je weet wel, spiervlees is goed, ze zijn helemaal prima, maar ze zijn zeker ontbreekt in een aantal essentiële voedingsstoffen. Dus sla orgaanvlees niet over.

Je hebt het al gehad over je podcast, The Natural State. Kun je ons afleveringen aanraden die we zeker niet mogen missen?

De plantaardige olie is een grote. Ik denk dat, nogmaals, kwaliteit iets is waar mensen niet op letten bij een ketogeen dieet. Anders dan dat, denk ik dat ze allemaal goed zijn op hun eigen manier

Je hebt onze chocoladerepen al geprobeerd. Heeft u een favoriete smaak?

Ik denk dat ze ongelooflijk zijn. Ik denk dat ze de beste chocoladereep zijn waarvan mensen in een koolhydraatarme ketogeen levensstijl kunnen genieten. Ze zijn allemaal ongelooflijk. Ik hou echt van de hazelnoot, kokosnoot en witte chocolade. Ik bedoel, ze hebben hoge kwaliteit cacao in hen. Ik kan ook zeggen dat de zoetstof niet te overheersend is. Het heeft niet veel koeling en erythritol smaak. Ik denk dat het gewoon een perfecte balans is. Dus kudos. Goed gedaan.


anthony gustin funky fat foods


Bedankt, Anthony. Het was me een genoegen!

En om af te ronden, wat bonus tips voor jullie allemaal:

Dit zijn enkele van de laatste en super interessante afleveringen van The Nature State podcast waar we van houden. Ga je abonneren en check ze uit:


084: Travis Christofferson - How Our Health Care System Keeps You Sick

 


Volgende lezen

Are you eating to much sugar?
Crispy Chocolate- Dipped Bacon

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.