Fitness

Q&A Dr. Folusha Oefenings Geneeskunde en Gediplomeerd Personal Trainer

Q&A Dr. Folusha Exercise Medicine and Qualified Personal Trainer

Dr. Folusha is een praktiserend NHS huisarts, met een bachelor of science in sport- en bewegingsgeneeskunde, met een level 3 gekwalificeerde personal trainer. Ze hanteert een unieke, holistische, benadering van gezondheid en fitness door haar medische achtergrond te combineren met inspannings geneeskunde om de beste inhoud the creëren over fitness tips, advies en motivatie even als de HIIT workout programma's op haar website. Tijdens deze podcast legt Dr. Folusha meer uit over hoe haar gezonde gewoontes en routines eruit zien. Ze is een voorstander van 'geen excuses' voor het sporten, mar ze geloofd ook sterk in het vervangen in plaats van beperken in gebied van voeding. 

Achtergrond in studie

Ik heb een sportieve en medische achtergrond. Ik heb een sportmedische opleiding gedaan en later heb ik besloten om coaching en een cursus personal training en lifestyle coach advies the doen. Ik doe een beetje van alles, conditioneel is mijn focus maar ik doe ook aan mobiliteit, yoga & pilates, ik probeer alles met elkaar te combineren. 

Funky Fat Chocolade

Ik heb de chocolade geprobeerd, ze waren echt heel erg lekker! Ik kon niet stoppen met eten. Ik hield echt van de koffie en kokosnoot smaken. Dat zijn mijn favorieten. Ik ben niet Keto maar ik hou zeker wel van gezond eten dat lekker smaakt en van gezonde vetten. 

Ik was altijd iemand die aan elke sport mee deed. Ik heb heel lang aan netbal gedaan. Op de middelbare school schreef ik mij altijd voor alles in. Dat vond ik altijd heel erg leuk om te doen. Toen ik naar de universiteit ging dacht ik er niet over na om iets met geneeskunde te doen. Dus deed ik later een extra jaar om mijn sportgeneeskunde diploma te halen. In die tijd heb ik er niet veel mee gedaan. Ik ging nog steeds naar de sportschool en trainde veel. Ik besloot dat ik geen sport chirurgie wilden gaan doen. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met kracht training. Dat beviel me zo goed dat ik mij daarin ben gaan verdiepen en vanuit daar verder wilde groeien. 

Gewichtheffen

Wat mij het meest verbaasde over gewichtheffen is niet zo zeer de mentaliteit, want die zit er nu in maar het is veel effectiever en duurzamer op langer termijn. Niets tegen hardlopers want ik bewonder ze, maar het is een hele uitdaging. Het heeft een groot effect op je lichaam en vraagt veel herstel. Je kunt ook aan andere training doen waarbij je ook je conditie en spiermassa traint en sneller herstelt, wat minder intensief is dan hardlopen. 

Mijn programma

Ik ben begonnen met programma's maken voor iedereen die wilt beginnen met trainen, in de sportschool of thuis met gewichten. Voor mensen die maar wat doen met gewichten of zonder plan een schema volgen. Voor hun heb ik nu een schema gemaakt zodat ze weten wat ze aan het doen zijn en ook werkelijk resultaat zien. Zodat je je eraan wilt houden en ook echt resultaat zult zien. Het begon met een programma genaamd fit wat een programma is in combinatie met krachttraining en circuits, lage intensiteit en cardio oefeningen. Met een klein beetje cardio wat optioneel is. Ze lijken erg op elkaar. Mensen proberen ze allebei en hebben dan vaak voor een de voorkeur. Ik persoonlijk train ze allebei achter elkaar. Er is een variatie in trainingen. Er is er een meer voor iemand die meer aerobische kant wilt bijhouden en iemand die net wat meer kracht training wilt doen. Lekker veel variatie. Ik bied deze training aan en ik geef ook personal training. Daar ga ik wat dieper in op wat de persoon nodig heeft en train diegene daarvoor. 

Tijdens covid kreeg ik de kans om te ontdekken. Omdat er naast het werk toch niet veel te doen is. dat was het moment dat ik ontdekte dat ik dit zo leuk vond. 

Ik geniet absoluut het meest van kracht training. 

Ik denk dat het belangrijk is dat je de sportschool combineert met je normale leven. Dat je wel gewoon uit blijft gaan met je vrienden en gewoon eet waar jij zin in hebt. Je kunt je meal prep daar ook gewoon mee combineren. Ik denk dat dat heel belangrijk is. Je moet er slim mee omgaan en erover nadenken. 

Eten!

Wat voeding betreft is het belangrijk dat je genoeg eiwitten eet, de juiste vetten en koolhydraten in je maaltijden te gebruiken. Als je wilt aankomen kun je wat extra toevoegen en als je wilt afvallen kun je wat minder toevoegen, Zorg wel dat je voldoende inneemt ook als je wilt afvallen. Ik geef voorrang aan de eiwitten en laat de koolhydraten en vetten gelijk. Maar de verschilt per persoon. Ik zou aanraden om niet elk uur te eten. Zodra je elk uur honger hebt kun je beter wat extra toevoegen aan je maaltijden zodat je minder snel weer honger hebt. 

Mijn trainingen splits ik op. Boven- en onderlichaam. De vorm is gebaseerd op boven en onder. Het kost meer tijd om alle spiergroepen los te trainen want je zult ze vaker per week moeten trainen. Tussen de 3 tot 4 keer. Daar moet je dus wel genoeg sessies voor kunnen doen. 

Misschien vind u het volgende ook interessant:

Instagram: fitdocfolu

Website: Fit Doc Folu

Email adress:  georgia.smith@flamepublicity.com

Volgende lezen

Q&A Dr. Heather McKee - How Adapting Daily Habits Can Lead to Long Term Health Results
Louisette Blikkenhorst: How I Started Keto and the Ketogeen Instituut

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.