Stories

Lynn Olsen van @ketodutchie

Lynn Olsen


Deze week interviewden we Lynn Olsen, oftewel de persoon achter @ketodutchie, een Instagram pagina met meer dan 5K volgers en ladingen Keto tips en heerlijke recepten om de Nederlandse Keto community te ondersteunen in hun reis. Ze deelt de veranderingen en uitdagingen in dit LCHF dieet en haar wapen om die verdomde cravings te doden (Hint: het is chocolade...)

Hoi Lynn, bedankt voor dit interview. We vinden het geweldig om al deze initiatieven te zien ter ondersteuning van de opkomende Keto gemeenschap in Europa, en in het bijzonder in Nederland.

Maar vertel ons eens, hoe ben je achter Keto gekomen? Hoe is je reis tot nu toe?

Toen ik jonger was kon ik eten wat ik wilde en kwam ik nooit aan. Toen ik verhuisde wist ik niet eens hoe ik moest koken en at ik gewoon snickers als ontbijt, lunch en avondeten en kwam helemaal niet aan! Maar 2 jaar geleden begon ik aan te komen zonder enige reden. Maar ik was gewend om alles te eten wat ik wilde dus toen ik eindelijk zag dat ik aankwam woog ik al 93 kg en ik ben 1.83m dus dat is veel te veel.

Toen begon de dieetreis. Ik begon met Cambridge maar de recepten waren zo moeilijk dat na 5-6 kilo afgevallen te zijn, ik ze gewoon weer aankwam. En daarna ben ik begonnen met 'Power Slim' en dat is ook een koolhydraatarm dieet maar met dit dieet hoef je helemaal niet te koken. En dat was makkelijk, maar ik denk te makkelijk voor mij. Ik was klaar met het eten van verpakt voedsel en ik kwam al het gewicht terug. En weer weeg ik 93 kg. Na wat speurwerk op het internet, zag ik dit Keto spul. En ik dacht, hmmm misschien is dit wel iets voor mij. Ik wilde leren koken en gezond zijn dus begon ik wat boeken te kopen en dat was het begin van ketodutchie!

Ik ben 10 kilo verwijderd van mijn streefgewicht en dat is; 68 kilo. Ik ben gezonder en ik voel me gezonder. En ik keek echt uit naar een paar cheat dagen met Kerstmis maar weet je wat? Ik ga dat nooit meer doen. Het enige wat ik fijn vond was dat ik niet zoveel aan eten hoefde te denken. Maar ik voel me zo veel beter als ik op Keto ben. Ik heb meer energie en ik heb geen buikpijn meer!


Dat is geweldig, we horen veel van mensen over het einde van de buikpijn, en de energie boost, natuurlijk... ;) Maar wat is er nog meer voor je veranderd sinds je met dit dieet bent begonnen? 

Ik kan koken! Haha, ik weet dat dit raar klinkt, maar mijn ouders hebben me nooit leren koken en dat maakte me erg onzeker in de keuken, maar nu kan ik doen wat ik wil en voel ik me veilig in de keuken en het verlaagt zelfs mijn stressniveau als ik thuiskom van het werk!

En ik had het Prikkelbare Darm Syndroom (IBS) en sinds ik begonnen ben met het schrappen van rijst, pasta en brood ben ik daar vrij van. Zoals ik al zei, ik speelde vals met Kerstmis en daarna had ik 2 dagen buikpijn, dus je kunt je voorstellen dat het de cheat niet waard is ;) Ik voel me gewoon beter, ik heb meer energie en ik zie er gezonder uit. En natuurlijk ben ik afgevallen. En ook al was dat het hoofddoel, ik denk dat de andere voordelen nog belangrijker zijn.


En dankzij dat zijn we ook gezegend met al jouw geweldige recepten. Win-win situatie voor iedereen! Uit nieuwsgierigheid, wat voor soort Keto volg je en hoe kom je aan je brandstof?

Ik volg de 20 tot 50 gram methode. Dat betekent dat ik slechts 20 tot 50 gram netto koolhydraten per dag eet. En ik probeer rond de 120 gram vet per dag te eten. Ik zet altijd alles in een App zodat ik weet wat ik eet. Maar op dit moment ben ik op zoek naar een mooie balans omdat ik sinds november ben begonnen met trainen bij een personal training en ik denk dat ik iets meer groenten en eiwitten moet eten omdat ik meer spieren wil krijgen. Maar ik ben aan het proberen ;)


Wat is je favoriete recept voor speciale gelegenheden zoals feestdagen, of verjaardagen? Die ene die je niet mag missen. 

De kerstvakantie is voorbij maar voor elke feestdag; Pasen, verjaardagen, feestjes wat dan ook! Ik denk dat mijn favoriete recept alles is wat met brood te maken heeft.Ik denk dat het brood recept van Delish een geweldige is. Ik denk dat Keto brood recepten het beste zijn omdat dat is waar mensen de neiging hebben om de fout te maken. Dus zorg ervoor dat je je favoriete Keto brood recept vindt, zodat je het niet zult verprutsen!


En sommige mensen denken dat ze brood moeten missen door koolhydraatarm te gaan eten... uiteindelijk hoef je niets te missen. Maar alleen als we tijd en energie hebben om in de keuken aan de slag te gaan!

Maar naast de goede dingen... Zijn er uitdagingen waar je mee te maken hebt of hebt gehad op Keto? En hoe ben je daarmee omgegaan?

Ik denk dat het bereiden en soms het NIET eten de grootste uitdaging voor mij is. Als je geen koolhydraten eet krijg je minder honger en mijn grootste vijand is geen honger hebben.

Want als je niet eet ga je niet afvallen ik denk dat iedereen die op dieet is geweest weet dat dat een feit is.

Maar met KETO voel ik me zo snel vol dat ik zelfs dagen heb dat ik vergeet te eten. Dus dat is een uitdaging. En soms ben ik het gewoon spuugzat om de hele tijd eten klaar te maken! Ik wil gewoon naar een benzinestation rijden op weg naar vergaderingen en iets kopen dat verpakt is iets dat ik kan eten zonder naar worst te ruiken (bifi ergste ;) 

Maar dat is waar Keto Cacao mijn redder is. Zelfs gisteravond toen ik aan het gamen was (ja ik ben een nerd) had ik trek in iets en ik pakte gewoon de Keto Cacao kokosreep en de trek was weg!


Yassss! We zijn blij dat we hier zijn om de dag te redden! Maar maak je geen zorgen over het feit dat je niet de hele tijd honger hebt. Je kunt afvallen door alleen te eten wanneer je honger hebt. 

Om af te ronden, wat is de grootste boodschap die je zou willen delen met mensen die geïnteresseerd zijn in de Keto levensstijl?

Ik kan alleen maar zeggen dat ik veel meer energie heb. En ik denk dat dat het beste is wat me is overkomen sinds ik Keto eet. Als je je gezonder wilt voelen, meer energie wil hebben en wil afvallen, dan denk ik dat dit het beste dieet is! Maar je moet het ervaren! En geloof me, het is niet zo moeilijk als je denkt!

En naast een oplossing voor alle craving problemen, wat denk je van Keto Cacao en wat is je favoriete smaak?

Ik vind het heerlijk! Een week geleden wilde ik geen ontbijt maken, maar ik moest iets eten voordat ik afgemaakt zou worden door mijn personal trainer ;)

Dus ik besloot om een halve Keto Cacao reep te eten en ik was energiek en ik had de beste work out!

Ik heb geen favoriete smaak. Ik denk dat er een smaak is voor elke stemming of craving ;)

Dank je wel, Lynn, voor het delen van je verhaal.


En onthoud:

Als je je eigen reis van koolhydraten naar vet wilt delen met onze gemeenschap, volg ons dan op Instagram en vertel je verhaal met #highfatstory of reageer hieronder!

Andere blogs die je misschien leuk vindt:


Volgende lezen

Louisa Bakker
avoid low fat products

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.