Keto Journey: Belgisch model Nathalie Fransen

"Al die suiker deed me geen goed, ook al was het meestal van fruit."


Je weet hoe laat het is, het is weer tijd voor een vetrijk verhaal! Deze week interviewden we Nathalie, ze is een Keto liefhebber, model en runt de IG pagina @coachmetohealth_ met tips en trucs voor andere Keto volgers. We vroegen haar naar haar ervaring met Keto, hoe ze erin slaagt om de levensstijl aan te houden wanneer ze reist, wat ze op een dag eet en nog veel meer.

Hey Nathalie, kan je ons iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Nathalie en ik ben 32 jaar oud en woonachtig in Antwerpen -België. Ik ben nu ongeveer 13 jaar model en werk in heel Europa. De eerste 4 jaar van mijn modellencarrière deed ik naast mijn studie aan de Universiteit van Antwerpen. Nadat ik afgestudeerd was in Economie, vroeg ik me af hoe het zou zijn om fulltime als model te werken en besloot ik om het een jaar te proberen. Sindsdien heb ik nooit meer omgekeken en tot op de dag van vandaag hou ik van mijn job.

Dat is geweldig! Zoveel jaren! En hoe lang doe je al aan Keto?

Ik besloot het te proberen in maart geloof ik, en probeerde het voor 2 weken, maar werd toen getroffen door een ernstige Keto griep. We vertrokken op vakantie naar de VS in april en ik besloot om gewoon een leuke tijd te hebben, maar mijn zure reflux was zooooo slecht tijdens onze reis. Na terugkomst heb ik de knop omgedraaid en besloten om goed voorbereid naar binnen te gaan en sindsdien ben ik in ketose.

 

Keto griep kan soms een domper zijn.... maar blij om te horen dat je op je reis bent. Hoe heb je erover gehoord en wat motiveerde je om aan deze wee te beginnen?


Mijn beste vriendin en collega @Lauramay007 was op dat moment al aan het vasten en trok als vanzelf naar een meer ketogeen levensstijl. Ik at een veganistisch dieet met veel koolhydraten en weinig vet en zij haalde me over om een totale 180 te doen en de Keto levensstijl te proberen voor mijn gezondheid. HCLF was erg slecht voor mijn spijsvertering en ik vocht ongeveer 2 jaar lang tegen ernstige zure reflux. Ik kan haar niet genoeg bedanken voor het openen van mijn ogen en me te duwen naar een gezondere levensstijl. Al die suiker deed me geen goed, ook al was het meestal van fruit. We hebben ook een instagram samen waar we eten ideeën en tips en trucs over Keto en vasten delen genaamd @We_eat_no_sugar.  


 Nathalie Fransen


Het spijt me zo dat je zo'n slechte ervaring had, maar gelukkig vond je een wee die bij je past. En volg je streng Keto of niet zo streng?

Tot op dit moment ben ik super streng geweest omdat ik vet-aangepast wilde worden en de vruchten wilde plukken van ketose. Nu zie ik dat ik snel weer in ketose ga na af en toe een koolhydraatrijke maaltijd dus ik ben minder streng aan het worden en wil een meer intuïtieve aanpak proberen. Ik heb ook gelezen dat het doen van kleine carb ups met gezonde koolhydraten goed voor je kan zijn als vrouw om ervoor te zorgen dat de menstruatiecycli in orde blijven, volgens het boek Keto for woman van Leanne Vogel. Ik doe ook aan intermittent fasting en soms een 24u vasten (geen honger door vetaanpassing). Je kunt altijd de voordelen van vasten nagaan door The Complete Guide to Fasting van Dr. Fung te lezen.

Bedankt voor de tips! Ik heb de laatste nog niet gelezen. En wat is er voor jou veranderd sinds je begon?

Geen zure reflux meer!!! Wat een levenswissel :). Ik heb diabetes MODY II en ik merkte ook lagere bloedsuikers in de ochtend en gedurende de dag. Mijn spijsvertering is ook drastisch verbeterd.

En heb je enige uitdagingen ervaren? Hoe ben je daarmee omgegaan?

Ja, ik heb de Keto griep ervaren bij de eerste poging. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft tijdens de overgang en supplementeer met elektrolyten. Ik heb ook een magnesiumtekort (dat al bestaat voor ongeveer 50% van de bevolking als gevolg van de slechte staat van onze bodem), dus op Keto moet je echt je elektrolyten aanvullen ( Natrium - magnesium - kalium) Dr. Eric Berg heeft een heleboel goede video's over dit onderwerp.

 

Elektrolyten zijn erg belangrijk, het is de beste oplossing om griep te voorkomen!

Reis je als model veel? Ben je in staat om Keto te blijven? Wat zijn je tips en trucs voor de reizigers die er zijn?

Ja, ik vind het vrij gemakkelijk om Keto te blijven tijdens het reizen of op reis. Ik neem meestal mijn eigen snacks mee en een vette salade in een Tupperware. Als ik in het buitenland aan het werk ben, sla ik meestal het ontbijt over en vast ik tot de lunch. Dan eet ik een vette koolhydraatarme maaltijd met het team in een restaurant of ik neem mijn eigen lunch mee naar de set. Het is ook vrij gemakkelijk om Keto snacks te vinden in de supermarkt. Mijn favorieten zijn kleine portobello kaasjes, cherry tomaatjes, noten en zaden of een soort charcuterie (vleeswaren). En last but not least neem ik ALTIJD wat repen Keto Cacao mee. Ze zijn super vetrijk en koolhydraatarm en ze hebben me al vaak gered op de set.


KetoCacao aan de redding! We zijn zo blij! :) Behalve als je op reis bent, wat eet je meestal op een normale dag?

Ik eet meestal ongeveer 2 maaltijden en een snack. (1800kcal tot 2000kcal per dag) Voorbeeld: Maaltijd 1: grote salade (8 cups van greens en of kruiden) met wat veggies en biologische spekjes en geitenkaas met olijfolie + Keto Cacao reep of wat kaas en noten Maaltijd 2: biologische zalm met broccoli en wat boter (en soms wat Alpro ongezoete yoghurt met bessen en stevia en wat pompoenpitten) Je kunt wat maaltijdideeën checken op onze instagram @we_eat_no_sugar

Heb jij een all-time favoriet Keto eten en/of recept? Eentje die je gewoon elke dag zou kunnen eten!

Zeker weten deze Keto brownies! Ik maak deze altijd voor een feestje zodat ik een zoete traktatie heb.

 

Yum, dat ziet er geweldig uit!

Heb jij een favoriete KetoCacao smaak?

OMG, ik ben zo verliefd op jullie nieuwe smaken! Mijn all-time favoriet is de witte chocoladereep. ZO lekker. Ik neem er elke dag een :)

 

Heel erg bedankt, Nathalie, om je verhaal te delen.

 Vergeet niet om de #highfatstory op Instagram te gebruiken als je ook je reis met ons wilt delen!Andere blogs die je misschien leuk vindt:


Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.