Keto verhaal: Antonie Bartels founder van Keto Fit

Sinds we deze geweldige reis die Keto Cacao is begonnen, hebben we zo veel inspirerende mensen ontmoet. Elk van hen met zo'n unieke verhalen, persoonlijkheden en achtergronden... wat ons deed denken: "Wacht eens even, waarom houden we al deze schatten voor onszelf?"

Omdat delen geven is, starten we vandaag met de allereerste van een serie interviews met al deze badass mensen. In deze serie zullen ze hun reis delen om brandstof te halen uit vetten in plaats van koolhydraten, inclusief uitdagingen, tips en motiverende quotes om op je koelkast te prikken.

Te beginnen met Antonie Bartels, de oprichter van KetoFit. Antonie is 23 jaar oud en gek op gezondheid en bodybuilding. Hij ontdekte de kracht van gezonde vetten een jaar geleden en sindsdien is hij Keto AF.

Anotnie Bartels


Hallo daar, leuk dat je je verhaal wilt delen met onze gemeenschap. Laten we beginnen met een klein beetje over jezelf. Wie is Antonie en waarom ben je met KetoFit begonnen?

Hallo, mijn naam is Antonie Bartels. Ik ben altijd erg gepassioneerd geweest over gezondheid en bodybuilding, maar het is voor mij nooit gemakkelijk geweest om spieren te kweken of vet te versnipperen. Dit is de reden waarom ik, sinds ik een paar jaar geleden ben begonnen met fitness, er meer over wilde leren en manieren wilde vinden om dingen voor mij te optimaliseren.

Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik over het ketogeen dieet en ik was helemaal verkocht. Ik zag verbluffende resultaten van andere mensen en begon die van mezelf te merken. Ik voelde me energieker, mijn prestaties gingen omhoog en ik kreeg zelfs meer spieren en verloor vet op hetzelfde moment. Ik voelde me ook over het algemeen beter en kon me meer op mijn werk concentreren. Dit heeft me er echt van overtuigd dat Keto voor mij de juiste weg is.

Na een paar maanden Keto, was ik nog steeds verbaasd dat het ketogeen dieet zo onbekend is in Nederland. Tegenwoordig zitten de meeste producten vol met suikers en verborgen koolhydraten, ik denk dat zo veel mensen mogelijk baat kunnen hebben bij een goed samengesteld Ketogeen dieet.

Daarom ben ik KetoFit begonnen. Een Nederlandse community vol met alle informatie die je nodig hebt om succesvol een Ketogeen dieet te volgen. Ik streef ernaar om iedereen te helpen zijn leven ten volste te leven en zijn eigen specifieke doelen te bereiken. Of dat nu is om af te vallen of spieren te kweken, om de cognitieve functie te optimaliseren of om je gelukkiger te voelen. KetoFit zal er zijn om u uw doelen te laten bereiken en al uw vragen te beantwoorden.

Geweldig, we houden van jullie drive om mensen bewust te maken van de kracht van gezonde vetten en de rotzooi die in zo veel voedingsproducten zit. We hebben hier meer van nodig (vooral in Nederland)! Kun je ons meer vertellen over hoe je je brandstof op Keto krijgt? Je noemde al deze gezondheidsvoordelen zoals meer energie, focus en geluk... hoe ziet je dieet eruit?


Een ketogeen dieet heeft veel baat bij het nabootsen van een nuchtere toestand, daarom wil ik een paar dagen per week vasten. Vooral als gewichtsverlies het doel is. Ik houd ervan om 3-4 dagen per week te vasten met een 16:8 vastenmethode. Op die dagen eet ik meestal 4 maaltijden en op de andere dagen meer als 6-7 als je de kleinere maaltijden en snacks meetelt. Ik begin de dag graag met een kop koffie en Neuroast Pumpkin spice super-creamer of de Perfect Keto salted caramel exogene ketonen. Ze bieden een aantal grote cognitieve voordelen en zorgen voor een geweldige smaak ook! Natuurlijk, ook gemaakt met wat vette kokosmelk.

Ik heb de neiging om aan de hogere kant van eiwitten te eten, dus de meeste van mijn maaltijden zullen bestaan uit 100-200 gram vet vlees of vis. Daarnaast vind ik het lekker om veel (groene) groenten binnen te krijgen, omdat die je meer een verzadigd gevoel geven. Ik zal één maaltijd nemen met wat eieren, spek, kaas en groenten omdat ik dat zo lekker vind. Andere dingen die ik graag dagelijks gebruik zijn noten, pure chocolade, en bottenbouillon. Om wat extra energie te hebben vlak voor mijn training maak ik mijn eigen pre-workouts die meestal ook wat exogene ketonen of MCT's bevatten.

 

Dat is geweldig, we vinden het echt leuk om de vele variaties van Keto te zien, vooral toen je het had over 4 maaltijden tijdens het vasten. We hebben alleen gehoord van maximaal 2 maaltijden. Het is echt een dieet dat je kunt aanpassen aan je eigen doelen en levensstijl.

En over levensstijl gesproken... Heb je uitdagingen om te gaan op dinner dates op Keto? 

Ik heb niet echt problemen met Keto en daten op zich. Ik heb meer problemen met het vinden van de tijd om te daten. Naast KetoFit heb ik ook nog een fulltime baan als marketeer waardoor ik het erg druk heb. Daarnaast heb ik altijd een miljoen dingen aan mijn hoofd die ik graag op mijn website of social media wil zetten, dus ik investeer veel tijd waardoor ik andere dingen uitstel, zoals bijvoorbeeld daten.

Daten op Keto is helemaal geen probleem. In de meeste restaurants vind je prima Keto opties en je kunt er ook een drankje nuttigen om los te komen. Maar ik zal waarschijnlijk kiezen voor wat vlees met een salade in plaats van een "schotel-zonder-dit-dit-dit-en-please-add-this-and-this-instead" op een eerste date om er niet uit te zien als een weirdo...

We voelen met je mee... een 'weirdo' zijn is een ding op Keto. Je hebt al veel eten genoemd dat je lekker vindt, maar wat is je favoriete gerecht?

Nou, het is niet zozeer een gerecht, maar ik hou wel van eieren! Ze zitten vol met voedingsstoffen, gezonde vetten en proteïnen. Je kunt er ook talloze variaties mee maken. Je kunt er roerei van maken, spiegeleieren, bepaalde soorten groenten, vleeswaren en kazen en nog veel meer. Meestal eet ik ze met wat champignons, paprika, tomaten, spek en cheddarkaas. En om het af te maken af en toe wat avocado erbij.


"Ik denk dat het belangrijk is om het te zien als een levensstijl in plaats van een dieet. De meeste mensen zien het als een dieet, maar ik denk dat het zoveel voordelen biedt dat het er voor de lange termijn moet zijn. De kans is groot dat je helemaal niet overweegt om terug te gaan!"


We hebben het veel over de goede dingen gehad, wat is je grootste uitdaging in deze levensstijl?

Ik was nogal een drinker voordat ik met Keto begon. Ik hield ervan om af en toe iets te drinken en vooral bieren zijn mijn zwakste punt. Ik hou er veel van, maar de meeste bieren (de betere) zijn helaas niet Keto-proof. Goed voor mij lust ik ook wel wat sterke drank, maar die slaan soms gevaarlijk hard in. En na een paar drankjes ben je misschien niet altijd zo streng-keto als de cravings toeslaan...


 

Antonie Bartels

 


Ja, waar zijn de Keto-proof bieren? We hopen ze op een dag te zien. En goed dat je het over cravings had... hoe hou je jezelf gemotiveerd om je aan Keto te houden tijdens feestdagen zoals Kerstmis, bijvoorbeeld, met al die heerlijke zelfgemaakte lekkernijen?

Om eerlijk te zijn, ga ik tijdens de feestdagen niet elk kooltje tellen. Tijdens deze speciale tijd van het jaar, denk ik dat het belangrijk is om te genieten van deze momenten met je geliefden. Voor mij komt Keto tijdens deze dagen op de tweede plaats. Maar de dag erna ben ik weer helemaal back on track. Ik denk dat mensen soms te veel waarde hechten aan koolhydraten en het elimineren ervan uit hun dieet. Begrijp me niet verkeerd, het is een goede zaak. Vooral als je het kunt, een pluim voor jou!

Maar voor de meeste mensen, werkt het niet om 100% van de tijd Keto te blijven. In dat geval denk ik dat het beter is om af en toe een kleine cheat te doen bij een speciale gelegenheid in plaats van twee maanden volledig Keto te gaan en dan te stoppen omdat je koolhydraten te veel mist of een enorme uitbarsting hebt en elk beetje suiker eet dat je maar kunt. Ik zou liever zien dat mensen Keto benaderen als een levensstijl en er voor de lange termijn bij blijven in plaats van het te zien als een dieet voor een korte periode. Als dat vereist dat je een kleine cheat-meal op een speciale gelegenheid, dan zeker: geniet van dat moment met je geliefden!

Helemaal mee eens. Het is een levensstijl, geen gevangenis. Wij geloven dat je het leuk moet vinden om het vol te houden. Als je dat niet doet, doe het dan niet. Wat is je grootste boodschap aan mensen die geïnteresseerd zijn om het Keto leven te beginnen?

Denk er niet te lang over na, doe het gewoon! Zorg dat je de basis leert en ga aan de slag. Hoe langer je wacht, hoe langer je er helemaal niets aan zult hebben. Meestal denken mensen dat ze niet van hun favoriete eten kunnen genieten of dat diëten helemaal niet leuk is. Het leuke is dat de maaltijden die je kunt eten op een ketogeen dieet zeer smaakvol zijn. Voor elk gerecht dat je kunt bedenken, is er hoogstwaarschijnlijk een keto versie van. Wie wil er nou niet dagelijks spek, chocolade, noten of kazen ;-)

Daarnaast denk ik dat het belangrijk is om het te zien als een levensstijl in plaats van een dieet. De meeste mensen zien het als een dieet, maar ik denk dat het zoveel voordelen biedt dat het er voor de lange termijn moet zijn. De kans is groot dat je helemaal niet overweegt om terug te gaan!

Daar zeg ik ja tegen! Om af te ronden, vertel ons wat je lekker vindt aan Keto Cacao en wat is je favoriete smaak aller tijden?

Ik ben dol op de repen. Het is de eerste volledig Keto chocolade die ook in Nederland verkrijgbaar is. Ik heb altijd graag dagelijks chocolade gegeten vanwege de voordelen en het gevoel van een klein 'toetje' na de maaltijd. Ik eet het meestal vlak voor mijn training. De Keto Cacao repen maken het eigenlijk minder mogelijk om vals te spelen en ze geven ook wat extra energie als brandstof voor mijn training. Ik vind alle smaken wel lekker, maar als ik moest kiezen zou ik kokos zeggen!

Geweldig, dank je wel Antonie en we wensen je veel succes met KetoFit en hopen dat je nog vaak aan bod komt bij KC.

Als je je eigen reis van koolhydraten naar vet wilt delen met onze community, volg ons dan op Instagram en vertel je verhaal met #highfatstory of reageer hieronder!


We horen het graag!

Andere blogs die je misschien leuk vindt:


Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.