Health

Hoe we de perfecte keto chocolade creëerden

perfect keto chocolate

Ik krijg vaak de vraag: "Hoe ben je Funky Fat Foods begonnen?" Gevolgd door "Hoe ben je op het idee gekomen voor de perfecte keto chocolade".

Het korte antwoord is een persoonlijke behoefte om een probleem op te lossen dat ik had, veel onderzoek en een enorme hoeveelheid geduld om me door tijden heen te slepen waarin ik dacht dat het bijna onmogelijk was om te creëren wat ik in mijn hoofd had. 

Veel van onze klanten en volgers vragen ons ook heel vaak naar de ingrediënten van de chocolade. Dat is wat het zo speciaal en uniek maakt. 

Daarom hebben we besloten om deze vragen te beantwoorden. Het delen van het proces en waar onze chocolade van gemaakt is, is voor ons ook belangrijk omdat volledige transparantie een van onze kernwaarden is. 

Dit artikel is een samenvatting van onze deel 1 en deel 2 video voor degenen die zin hebben in een funky read. 


Hoe ben je op het idee gekomen om Funky Fat Foods te beginnen? 

In 2017, toen ik afstudeerde aan de Business School, kreeg ik de kans om naar Zuid-Amerika te reizen. Mijn moeder komt uit Brazilië dus ik heb veel liefde voor Brazilië en andere landen in Zuid-Amerika. Tijdens die reis bezochten we veel cacaoboerderijen en ik voelde me zo geïntrigeerd over de gezondheidsvoordelen van cacao. 

In die tijd las ik veel over een gezonde levensstijl. Dit is al mijn hele leven mijn interesse. In die tijd vond ik veel onderzoek van artsen in de VS die het over het keto-dieet hadden. 

Ik was altijd zo bang om vetten te eten omdat ik altijd het meisje was dat calorieën telde en dacht dat avocado's me dik zouden maken, dus at ik maar een halve avocado. Ik had een ongezonde relatie met het eten van gezonde vetten. Niemand vertelde me de waarheid over vetten. 

Rond die tijd las ik "Fat For Fuel" en dit alles was zo eye-openend voor mij. Ik heb altijd beter gereageerd op koolhydraatarme diëten, maar in die tijd at ik veel fruit en veel zetmeelrijke groenten, dus ik voelde me vaak opgeblazen, ik had het altijd koud en ik had niet veel energie. 

Ik stapte van de ene dag op de andere over op keto, helemaal cold-turkey. In korte tijd voelde ik zoveel energie en mentale helderheid. Omdat ik nog steeds zo geïntrigeerd was door cacao en er iets mee wilde doen, van het bezoeken van al die cacaoboerderijen, kwam ik op het idee om iets te maken dat vetrijk is en dat perfect past in een keto-dieet. 

Na veel onderzoek en het bekijken van verschillende chocolademerken om te zien of ze koolhydraatarme producten aanbieden, merkte ik dat degenen die dat deden, veel vulstoffen in hun ingrediëntenlijst hadden. Ik wilde echt iets maken dat koolhydraatarm is, de voordelen van cacao heeft en geen kunstmatige chocolade is. Dus wat ik in gedachten had was: minder dan 4 ingrediënten, een volledig natuurlijk product.  

Mijn volgende stap was om naar chocoladefabrieken en beurzen te gaan om meer te leren over het hele proces en hoe dit werkelijkheid kan worden. Zo werd Funky Fat Foods geboren. Als je meer geïnteresseerd bent in de zakelijke kant van de zaak, kun je dit artikel lezen dat ik schreef voor Starter Story. 


keto chocolate dessert

Hoe heb je de ingrediënten voor de perfecte keto chocolade gekozen? 

Ik voegde MCT olie toe aan mijn kogelvrije koffie en shakes, dus ik wist dat MCT in de chocolade moest zitten omdat het extra vet maakt. Het is een geweldige energiebron, het is geweldig voor mentale helderheid en het geeft je een vol gevoel dat lang aanhoudt. 

In het begin liep ik echter tegen het probleem aan om de juiste fabrikant te vinden. Iemand vinden die me kon helpen om suikervrije, lactosevrije, glutenvrije chocolade te produceren en die toegevoegde MCT's heeft (terwijl niemand wist wat dat was in Europa), geen vulstoffen bevat en geen soja bevat, was bijna onmogelijk. Ik bleef maar "nee, nee, nee" horen van verschillende fabrieken omdat ze ofwel het idee wel zagen zitten maar het voor hen niet te doen was of omdat de hoeveelheid waarin ik het wilde produceren te klein was. 

 

Uiteindelijk vond ik de juiste partner.  

U kunt het verhaal van Funky Fat Foods hier lezen, maar in principe heb ik na de lancering van de MVP veel nuttige feedback gekregen. Het hebben van onze eigen site in die tijd en het praten met klanten was zo cruciaal gezien hoe klein ons bedrijf was en hoe weinig budget ik had. Het verzamelen van feedback is iets dat ons tot op de dag van vandaag is bijgebleven en heeft ons geholpen het product te verbeteren en alleen de best mogelijke ingrediënten op te nemen die er zijn. 

Kunt u ons meer vertellen over de MCT's in de chocolade? 

MCT is een cruciaal ingrediënt van onze chocolade. Zoals ik al zei, voordat ik op het idee kwam, was ik al veel aan het lezen over de keto levensstijl en was ik geobsedeerd door MCT olie. Ik smeerde het overal op - van salades tot koffie. Zo kwam ik op het idee om het in de chocolade te doen, want ook al is cacaoboter al erg vet, MCT kan extra gezondheidsvoordelen aan de chocolade toevoegen. 

Ik ben echter geen Illy Wonka, ik had gewoon een goed voorgevoel over welke ingrediënten goed samen zouden gaan. 


MCTs keto chocolate


Wat was uw motivatie om de chocoladerepen te maken? 

Een belangrijke reden voor mij om dit te maken was het feit dat ik een functioneel product wilde maken. Veel mensen zijn normaal gesproken huiverig om chocolade te eten als ze een gezonde levensstijl hebben, en terecht - er zitten veel ingrediënten in die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Daarom was het zo belangrijk voor mij om een chocoladereep te creëren die in die levensstijl past en die het dieet van mensen niet belemmert, integendeel, ik wilde dat hij hun voedingsregime zou aanvullen. Het bevredigt en onderdrukt het verlangen naar suiker, zonder dat er suiker in zit. Ik wilde af van het taboe van "ik mag geen chocolade eten omwille van mijn dieet". 

Omdat dit ook zo'n functioneel product is, is het gemaakt voor mensen die een drukke, actieve levensstijl hebben en een snack voor onderweg nodig hebben. Je kunt de chocolade eten voor het sporten of als tussendoortje na het vasten en een training. Of wanneer je op het werk bent en iets gezonds nodig hebt om je door het avondeten heen te helpen. Of als een heerlijke afsluiter van je avondeten. 

 

Het helpt je extra energie te krijgen met zijn alleen-gezonde ingrediënten. 


Funky Fat Foods keto chocolate bars


Wat maakt Funky Fat Foods anders?

Als je het vergelijkt met een chocoladereep met 70% cacao, dan stop je nog steeds 30% suiker in je lichaam. Je krijgt nog steeds alle bijwerkingen van suiker. 

Onze chocolade verhoogt je insuline niet (wat suiker wel doet) omdat het geen ingrediënten bevat die dat doen. Het heeft slechts 4 biologische ingrediënten die de chocolade maken en zorgen voor je suiker verlangens om je op het juiste spoor te houden met je dieet. We houden het echt met onze ingrediënten zodat jij je best mogelijke leven kunt leiden.


Andere blogs die je misschien leuk vindt:

Volgende lezen

Keto Chocolate Avocado Mayo Cupcakes
Keto vegetarian diet

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.