Stories

Koolhydraatarme vetrijke reis: Eduard de Wilde oprichter van Livehelfi

Low-Carb High-Fat Journey: Eduard de Wilde founder of Livehelfi


Eduard is een Nederlandse ondernemer, bulletproof coach, biohacker en de oprichter van de webshop Livehelfi, die tonnen aan supplementen en vetrijke voedingsproducten aanbiedt in Nederland en daarbuiten.

Hij is op een missie om mensen te onderwijzen over biohacking, goede voeding, en de mentale en fysieke gezondheidsvoordelen die je ervan kunt plukken. Als je nog nooit van biohacking of het Bulletproof dieet hebt gehoord, maak je dan geen zorgen.

Voor onze serie #highfatstory deelt Eduard een beetje van zijn reis, het verschil tussen Bulletproof en Keto, hoe een dag in zijn leven eruit ziet, en meer. 

Nieuwsgierig? Pak dan een kop koffie en let's start!

Hoi, Eduard. Kun je ons een beetje over jezelf vertellen en hoe je Livehelfi bent begonnen?

In het eerste deel van mijn carrière was ik consultant en hielp ik bedrijven met hun digitale strategie en transformatie.  Echter, 18 jaar geleden werd ik geconfronteerd met een bijwerking van Lariam.  Lariam is een medicijn voor de preventie en behandeling van malaria. Ik kreeg ernstige angst- en paniekstoornissen. Het was precies op het moment dat ik partner werd in het adviesbureau waar ik voor werkte.  Ik probeerde bijna 40 verschillende soorten therapieën, variërend van antidepressiva tot Chineng Qigong.  Sommige werkten een beetje, de meeste niet. Totdat ik de biohacking scene en Bulletproof ontdekte. Ik leerde dat je het genezend vermogen van je lichaam kunt stimuleren door je biologie te hacken met voeding, supplementen, lichaamsbeweging, Wim Hof methode, HRV training etc. Het hielp me om mijn ziekte om te keren en mijn energie terug te krijgen. Ik besloot dat ik andere mensen wilde helpen met mijn kennis, zodat zij niet 15 jaar hoeven te investeren voordat ze ook de voordelen kunnen benutten. 
Daarom heb ik besloten om LiveHelfi op te richten. Ik wil mensen voorlichten over biohacking en voedingsmiddelen en supplementen aanbieden die van de hoogste kwaliteit zijn die op de markt verkrijgbaar zijn. Ik ben ook een van 's werelds eerste gecertificeerde Bulletproof coaches. 


Dit is een krankzinnig verhaal! We zijn blij dat je je weg uit deze omstandigheden hebt gevonden. Zoveel mensen die we kennen die jarenlang oneindig veel medicijnen slikten om hun geestelijke gezondheid te verbeteren, maar hun leven eindigde totaal anders. Dank je voor het verspreiden van je ervaring.

Trouwens, biohacking voor degenen die het niet kennen, het is precies wat de naam zegt: het hacken van biologie. Het staat bekend als een 'beweging' waarbij mensen experimenteren met hacks en tweaks op de 'norm', om mentale en fysieke gezondheidsverbeteringen na te streven. Intermittent Fasting, bijvoorbeeld, is een vorm van biohacking, ook al klinkt het misschien als raketwetenschap.

Kun je ons wat meer vertellen over het kogelvrije dieet?

Het Bulletproof dieet is gebaseerd op een paar principes: eet schoon, compleet voedsel, kies voor een vetrijke, koolhydraatarme aanpak, vermijd giftig voedsel en beoefen Bulletproof intermittent fasting. In de ochtend drink je Bulletproof koffie. Dat is koffie met grasgevoerde boter of ghee en MCT Olie. Je eet geen eiwitten of koolhydraten tot bijv. 14.00 uur. Dat betekent dat je het grootste deel van de dag in vetverbrandingsmodus bent. De MCT Olie zorgt ervoor dat je geen trek meer hebt in eten, reset je honger niveau en geeft je een vol gevoel. Het pleit voor een koolhydraten refeed een keer per week om de mogelijke negatieve effecten van langdurige ketose te voorkomen. Dit wordt cyclische nutritionele ketose genoemd.


En daarom hebben we MCT olie in onze chocoladerepen!

Zoals je het uitlegt, lijkt het kogelvrije dieet in zekere zin erg op het ketogeen dieet. Wat is volgens jou het verschil tussen Bulletproof, Paleo, en Keto?

Je kunt het Bulletproof dieet beschouwen als een variant op het Keto dieet. Het grootste deel van de tijd ben je in ketose. Het is ook een opgewaardeerde versie van paleo. Je probeert voedsel te eten dat past bij hoe je lichaam in elkaar zit, maar je wilt wel gebruik maken van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. MCT Olie bestond bijvoorbeeld nog niet voor de holbewoners, maar heeft toch veel potentiële voordelen.


Ik kan me op dit moment geen leven zonder MCT olie voorstellen.

En wat is er veranderd in je leven na de overstap naar een kogelvrij dieet?

Ik ben veel afgevallen en, wat nog belangrijker is, ik heb meer en constante energie gedurende de dag. Mijn doel is om zo lang mogelijk fit te blijven en op mijn best te presteren. 


Waren er uitdagingen die u tijdens deze "overgang" ondervond?

Het is een enorme omschakeling om van een standaard dieet over te stappen op een Bulletproof dieet. Het kan op het eerste gezicht erg overweldigend zijn. Dat is waarom je jezelf moet onderwijzen en de tijd moet nemen voor de overgang. Je moet leren wat gezonde voeding is en waarom. Welke voedingsmiddelen bevatten gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten? Hoeveel bevatten ze van elk? Wat betekenen de etiketten op de producten?  Je moet bereid zijn om er in te duiken. Je kunt het dieet zien als een blauwdruk. Iedereen is anders, dus er is geen one size fits all aanpak mogelijk. Je moet zelf uitvinden hoe je het aan je behoeften aanpast. 
Ik heb veel boeken gelezen en naar honderden podcasts geluisterd over dit biohacking.  
Het kan ook moeilijk te implementeren zijn als je familieleden niet met je mee willen doen. Ik had geluk want ik ben de chef thuis dus ik beslis wat we eten :-). 
Ik meet veel om te zien hoe ik het doe: macro's, ketonen, hartslagvariabiliteit, bloedmarkers, gewicht, slaap, beweging, enz. Ik vind het heel nuttig om het op feiten te baseren: laat de cijfers voor zich spreken!

Helemaal eens met het feit dat het voor iedereen anders is. Wij zijn de meesters van onze reis en we moeten ons daar altijd bewust van zijn, doen waar we ons goed bij voelen en dat brengt ons dichter bij onze beste versie!

Nu, gewoon uit nieuwsgierigheid, hoe ziet een dag in jouw leven eruit?

Ik word wakker om 6-6.30 uur. Ik doe eerst de Wim Hof Methode: ademhalingsoefeningen, push-ups en een koude douche (helemaal). Ik schrijf in mijn vijf-minuten dagboek om dankbaarheid te oefenen. Dan drink ik een cocktail van warm water, vers citroensap, appelciderazijn en een vleugje cayennepeper. Daarna ga ik onder een bijna-infraroodlamp zitten om mijn mitochondriën energie te geven. Daarna lees ik mijn ochtendkrant en drink ik een kopje espresso. Vervolgens open ik mijn telefoon en kijk welke berichten er zijn binnengekomen. Voordat ik naar kantoor vertrek mediteer ik.  Om 10 uur drink ik mijn Bulletproof Coffee. Om 1 uur 's middags drink ik een groene smoothie of eet ik een salade. Ik sport 3 keer per week. 2 keer zware gewichten en 1 keer hoge intensiteit interval training. Ik sport het liefst om 17.00 uur. Ik eet om 18.30 uur. Om 20.00 uur begin ik met het dragen van blue light blockers om het blauwe licht van de schermen en lampen te vermijden. Ik ga om 22.00 uur naar bed. Een of twee keer per week neem ik een ijsbad.
Dit is een voorbeelddag. Het is geen vaste dag. Ik verander hem naargelang mijn behoeften.

Wow, dat is een geweldig uitziende dag. Veel zelfzorg. We zijn onder de indruk EN kwamen plotseling tot het besef dat we een tandje bij moeten zetten...

We vinden het geweldig dat je op deze missie bent om anderen te onderwijzen en te ondersteunen in deze reis om controle te nemen over hun mentale en fysieke hulp met behulp van je platform. Wat zijn je toekomstplannen voor Livehelfi?


We willen dat LiveHelfi de nummer één bestemming wordt voor biohackers in Europa. Het zal content, cursussen, producten en een community bieden voor mensen die hun mentale en fysieke prestaties willen verbeteren. Naast LiveHelfi hebben we NoordCode gecreëerd: een nieuw merk van functionele voeding en supplementen van de hoogste kwaliteit. Afkomstig uit Europa. Onze klanten vroegen ons vaak of we Europese producten konden aanbieden. Waarom zouden we het vanuit de VS naar Europa vliegen als we hier de hoogste voedselkwaliteit ter wereld hebben? Daarom hebben we besloten om Europese leveranciers te zoeken. Onlangs lanceerden we grasgevoerde ghee, grasgevoerde collageen, koffie zonder gifstoffen en schimmels en MCT-olie gemaakt van kokosnoten.

AMEN! Ik kan niet wachten om ze uit te proberen. En over onderwijs gesproken, wat is de belangrijkste boodschap die je zou willen delen met mensen die geïnteresseerd zijn in het kogelvrije dieet of andere vetrijke diëten?

Mijn boodschap is dat je niet moet geloven in de paradigma's over voedsel die
gecreëerd door de overheid en instituten die
gefinancierd door de industrie. Ze kunnen gebaseerd zijn op onjuiste veronderstellingen. Doe je eigen onderzoek en wees niet bang om te experimenteren. En wees vooral niet bang om vreemd aangekeken te worden. Als je de massa volgt, kom je nooit verder dan de massa.

Ik had het niet beter kunnen zeggen!

Om het af te ronden, wat vind jij van Keto cacao en wat is jouw favoriete smaak?

Ik hou van Keto Cacao omdat het enig in zijn soort is. Er is geen andere chocolade verkrijgbaar die geen koolhydraten bevat en toch heerlijk smaakt. Ik geef de voorkeur aan hazelnoten, maar ik eet alle drie de smaken. Ik ben blij dat ik de enthousiaste mensen van het nieuwe bedrijf kan steunen!

Hartelijk dank dat je dit verhaal met ons wilde delen, Eduard. We kunnen niet wachten om meer en meer geweldige producten beschikbaar te zien via LiveHelfi. 
Ligt het aan ons of ben je ook super geïnspireerd over biohacking na het horen van dit verhaal? 

Als het de eerste keer is dat je van Livehelfi hoort, en je bent nieuwsgierig naar biohacking en welke hacks Eduard heeft geprobeerd, bezoek dan de website en zijn Instagram pagina.


Volgende lezen

dry january
 Keto and Menopause

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.