Recipes

Keto spiced amandelboter fugde cookies

Keto spiced almond butter cookies
Hallo, mijn favoriete keto liefhebbers. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind deze week tot nu toe geweldig. De zon schijnt, de temperaturen in Europa stijgen, en alle amandelboters bij de Ekoplaza zijn 50% afgeprijsd. Daarom besloot ik mezelf te trakteren en een stapel van die goede oude amandel-aroma's te kopen...

Stel je voor: vleeswaren, oude Italiaanse schapenkaas, geroosterde noten, Abbot Kinney's kokosyoghurt en ... (meer dan mijn deel van) amandelboter en je krijgt een beeld van mijn voedselkeuzes van de afgelopen week. Hoewel het natuurlijk heerlijk en voedzaam is, vond ik dat mijn wandelingen naar het keukenkastje (en de daaropvolgende schepjes vol amandelboter) een beetje uit de hand begonnen te lopen, en dat ik de notenboter zo snel mogelijk kwijt moest raken. 

Maar wat moest ik ermee doen? Het zou zonde zijn om ze weg te gooien. Maar als ze boven in het keukenkastje op me lagen te wachten, wie zou ik dan teleurstellen? Toen ik besloot dat ik noch zou toegeven noch zou teleurstellen, kruidde ik de notenboters zodanig dat ik ze kon invriezen (en mezelf misschien een lesje zelfbeheersing kon geven). Zo creëerde ik iets waar ik zelf een beetje flabbergasted van was, en ik hoop dat het generaties van toekomstige Keto-liefhebbers zal inspireren. 

Door amandelboter te combineren met wat Abbot Kinney's kokosyoghurt, creëerde ik een rijke smaak die zowel zacht en romig was, als knapperig van beet. Door een ei toe te voegen met wat gekorrelde erythritol zorgde ik voor een luchtige, maar zoete textuur. Plus, door het te mengen met wat ashwagandha, zout en kaneel, brachten de smaken echt het beste in elkaar naar boven -- waardoor ik niet langer verlangde naar de smaak van koekjesdeeg dat ik nu op een niet-deprivationele manier heb weten te recreëren. 

Ik hoop dat je smaakpapillen net zo extatisch zijn als de mijne, want niet alleen is dit recept een must-have voor alle keto-liefhebbers bij elkaar, het is suuuper makkelijk te maken, en neemt niet meer dan 15 minuten van je tijd in beslag. 

Wat zeg je?! 

Bekijk het recept hieronder en laat me weten hoeveel je van jezelf houdt wat Keto inspiratie, want ik heb een gevoel dat deze zeker gaat blijven hangen. 


Keto spiced amandelboter fudge koekjes

Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 2 minuten
Opbrengst: ongeveer 10 koekjes
Calorieën per portie: 150 per koekje
Vet per portie: 10g per koekje 

Ingredients

  • 1 cup almond butter

  • 100 gram granulated erythritol (I used Sweet Like Sugar)

  • 1 egg

  • 2 tbsp of Abbot Kinney’s coconut yoghurt

  • 1 tsp of ashwagandha powder

  • 1 tsp vanilla extract

  • 1 tsp of Celtic sea salt

  • 1 tsp cinnamon (optional -- but oh so yummy!)

  • 1 optional hand of chopped sugar-free chocolate (100%)


Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed

3. Leg koekjesdeeg-achtige balletjes op een met kokosolie bestoven bakplaat en druk ze plat met een vork, zodat er mooie koekjesvormpjes ontstaan

4. Bak ze 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

5. Versier met wat zeezout, gehakte chocolade en/of geroosterde noten en ENJOY!


Opmerkingen

Voedingswaarden per portie (gebaseerd op 10 koekjes per partij): 109 calorieën 10 g vet 0,1 g netto koolhydraten 3 g eiwit 0 glycemische belasting


Geschreven door Giulia Kempi

@giuliakempi

Andere recepten die je misschien leuk vindt:

Volgende lezen

working out on keto
Julia Kempi

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.