Health

Simona Zucca's Keto Helende Reisverhaal

Simona Zucca's Keto Healing Journey Story

Simona Zucca is een van onze belangrijkste bijdragers sinds het begin van Funky Fat Foods. Simona begon ongeveer 3 jaar geleden met een Keto dieet. Toen ze dit dieet op het internet tegenkwam en begon te lezen en te onderzoeken, is haar reis prachtig geweest en heeft ze het elke stap van de weg gedeeld via haar Instagram @trustnocarb vol met Keto recepten van drankjes tot maaltijden tot de meest geweldige desserts. van alles.

In deze podcast vertelt Simona over haar Keto reis en de voordelen die ze deze jaren heeft ervaren, en hoe ze trouw blijft aan haar dieet. Hoe ze traint, hoe een dag in haar leven eruit ziet en de veranderingen die ze fysiek en mentaal heeft gezien dankzij Keto.

Simona Zucca, ik ben in januari 2020 begonnen met Keto. Een paar maanden later zag ik uw website. Ik kan me niet echt herinneren hoe ik daar terecht ben gekomen. Ik probeerde ze en schreef een review op mijn website. Later rond de lente, zomer, nam Louisa contact met me op voor een samenwerking. We begonnen met een blogpost en zo is het begonnen. Ik was echt enthousiast toen je me belde omdat ik van de chocolade hield. Een grote fan!

Waarom ik met Keto ben begonnen

Ik begon met Keto omdat ik uit vorm was en wilde afvallen, en me niet meer goed voelde. Mijn kleren stonden me niet meer goed. Ik las over Keto voordat ik begon omdat ik volledig voorbereid wilde zijn. Ik las over de voordelen van Keto en ik was echt benieuwd naar elk voordeel ervan. Bijvoorbeeld de energieboost en dat je minder honger hebt.

Voordat ik Keto deed had ik veel last. Als ik 3 uur achter elkaar niet at kreeg ik erge buikpijn. Mijn buik ontplofte. Ik was hier meer benieuwd naar dan naar het gewichtsverlies. Ik was geschokt over hoe Keto mijn honger hielp.

Het eerste wat ik ontdekte over Keto was wat ik leerde op Instagram. Als een haspel denk ik. Het kwam bij me op. Ik was niet echt op zoek naar een nieuw dieet of levensstijl. Daarna ontdekte ik alles.

Sinds 2013 woon ik in Nederland dus dat is nu 10 jaar. Ik kom uit Italië. Daar is het echt normaal om veel koolhydraten te eten. Wij mengden het eten uit Italië en Nederland. We aten echt slecht vanwege de koolhydraten en alles. Het was een mix ervan.

Mijn blog

Ik ben een blog begonnen omdat ik van reizen hou. Met Italiaanse muziek op de achtergrond en gewoon mijn ding doen. Maar ik had ook een blog maar ik wist niet waar de blog over ging. Toen ik met Keto begon kwam ik tot de conclusie dat ik de hele tijd over Keto wilde praten maar ik wilde er niemand mee lastig vallen. Toen werd de blog geboren. Voor mij was het echt moeilijk om een healthy lifestyle blog in Nederland te vinden om mee te beginnen. Het was niet echt een onderwerp waar mensen het over hadden. Keto is nu populair aan het worden en dat is ook de reden waarom ik besloot om erover te schrijven in mijn blog. Het vinden van een low carb plek in Nederland is ook echt moeilijk. Ik ben heel blij dat er in de supermarkt wat verschillen zijn. Bijvoorbeeld bij de courgette spaghetti is het fijn dat je kunt kiezen voor de low carb. Ze beginnen het te begrijpen.

Keto bij partners 

Louisa Bakker - Eigenaar van Funky Fat Foods. Voor mij geldt dat mijn partner op dit moment geen keto eet. Ik ben ervan overtuigd dat je je partner niet kunt dwingen om dat soort dingen te doen en dat ze alleen een dunne levensstijl kunnen hebben als ze dat ook willen. Mijn partner houdt van de zoete dingen zoals de granola en de yoghurt in de ochtend, maar bijvoorbeeld mijn vader leeft al een jaar achter elkaar keto. Het is dus niet zo dat je het mensen niet kunt aanraden, het is gewoon niet voor iedereen weggelegd. Als mijn vriend een pizza wil eten is dat prima voor mij. Ik eet gewoon wat kip. Je doet maar. Hoe is dat voor jou Simona?

Nou ik heb geluk want mijn vriend doet ook Keto met mij. Het is een beetje anders omdat mijn man soms wat meer koolhydraten wil. Hij wordt soms moe van het eten. Dus hij eet dezelfde dingen als ik maar soms met wat meer koolhydraten. Maar het gaat prima.

Keto op kantoor

Dit is precies een grappig verhaal want in het begin bracht ik gewoon mijn eten mee naar kantoor. Maar toen ontdekte ik dat er een restaurant in de buurt was waar ik Keto kan doen en gewoon het brood kon verwijderen zodat ik het kon veranderen in iets wat ik graag eet. Dus dat was prima. Ik doe mijn best. Als je niet kookt, weet je natuurlijk niet wat er in zit, maar ik doe mijn best. Ik heb altijd een Funky Fat Foods reep in mijn tas. Natuurlijk drink ik zwarte koffie of thee. Dus het gaat goed. Mijn collega's weten het. Soms vragen ze me dingen als "Simona wat is dat voor brood". Ze vinden het erg moeilijk. Maar hoe meer je het doet, hoe meer het natuurlijk is.

Ik weet dat dit iets is wat voor mij werkt. Dus toen ik op huwelijksreis ging wist ik dat ik toen niet Keto ging eten. Ik ging naar Hawaï en wilde al het eten daar proberen. Dat was geen Keto. Maar voor mij is het ook belangrijk om de dingen daar te proberen. Als ik terugkom ben ik weer gemotiveerd en gedisciplineerd maar dan wil ik weten hoe het eten is en alles. Dat is de balans voor mij.

Louisa: Ik denk ook dat het goed is dat mensen, vooral vrouwen, even uit Ketose stappen. Zodat ze niet bang worden voor het eten en om in zekere zin flexibel te zijn. Als je bijvoorbeeld ongesteld bent en je hebt zin om wat meer koolhydraten te eten is dat prima, geniet ervan maar maak het niet te gek.

Intermittent fasting 

Ik heb drie jaar geleden voor het eerst intermitterend vasten geprobeerd. Het was een leuke ervaring. Ik deed dit heel vaak, zo'n 16 of 18 uur achter elkaar. Ik werkte toen in een winkel, dus ik had het erg druk, dus het was makkelijk om niet aan het eten te denken. Momenteel doe ik het elke dag. Ik vast 16 uur, dus van diner tot lunch. Dat is makkelijk. Ik wil het weer inlassen. Volgende week ga ik maaltijden voorbereiden. Ik wil Omad proberen, dat is 1 maaltijd per dag. Ik wil van 16 uur overgaan op 1 maaltijd per dag. Ik tel niets zoals calorieën omdat ik denk dat ik van die ene maaltijd niet veel kan eten. Ik begin met een grote salade met wat extra vierge olie, wat zout, wat eiwitten zoals vis of vlees, misschien een ei en voor sommige dierenartsen iets als avocado. Ik laat altijd wat ruimte over voor het dessert. Dat is noodzakelijk! Het is alles wat je nodig hebt voor een dag, maar niet zoveel van alles.

Naar de sportschool gaan

Ik trainde in mijn huis, niet hard, gewoon 's morgens of na het werk. Ik wilde trainen in een sportschool, maar wel als de sportschool vrij leeg was. Omdat ik me alleen op mezelf wil concentreren en niet op een apparaat wil wachten. Dus daarom ga ik 's ochtends, rond 6 uur. Ik ben erg productief in de ochtend. Dus ik doe zoveel mogelijk in de ochtend. Ik train 's morgens, douche me, en ben klaar om te werken.

Ik doe aan gewichtheffen omdat het de beste manier is om calorieën te verbranden. Als je je meer richt op cardio, til je meer calorieën, maar als je spieren opbouwt, verbrand je de hele dag calorieën. Als je tilt, ga je je lichaam echt definiëren. Bovendien daag ik mezelf graag uit. Ik hou van de gewichten en zie de groei. Als we oud worden, moeten we ons lichaam ook uitdagen. Dus ik denk dat gewichtheffen gezond is. Je hebt geen koolhydraten nodig om spieren op te bouwen.

Waar kun je Simona vinden:

Instagram: trustnocarb

Website: trustnocarb.com

Volgende lezen

Nanneke Schreurs - Everything about Nutrition and a conscious lifestyle
Healing Your Gut through a Low Carb Lifestyle - Funky Fat Foods

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.